Saturday, 14 November 2009

Titan Futsal Tournament '09


Dah lama rasanya aku tak "update" blog aku ini.. Bukan ketiadaan cerita tetapi menyampah dengan broadband yang aku bayar setiap bulan ini, kadang kala bagus, tapi selalunya tak bagus.. Rasa macam nak potong je, tapi yang lain pun sama juga servisnya..

Kali ini aku nak berkongsi pasal Titan Futsal tournament 2009 yang telah berlangsung pada 8 Nov lepas bertempat di Arena Sport Prima.. Aku telah terlibat secara langsung belakang tabir pada hari tersebut.. Kalau aku main futsal hari tu, memang 'confirm' aku tidur hospital malam tu..

Dari awal lagi penyertaan di buka kepada seluruh pekerja, sambutan amat mengejutkan.. Sehingga terpaksa menolak pasukan yang daftar lewat kerana terlebih kuota.. Terutamanya pasukan wanita, yang mana sambutan di luar dugaan sekali.. Diorang ni suka main sebab ramai lelaki kot, bleh jual saham sekali.. Agaknya...

Sebanyak 20 pasukan lelaki & hanya 4 pasukan wanita yang bertanding.. Pada sebelah pagi perlawanan peringkat kumpulan untuk kategori lelaki di langsungkan.. Sebelah petangnya pula, perlawanan suku akhir untuk kategori lelaki dan kumpulan untuk kategori wanita berlangsung..

Kalah menang adat bertanding, aku pernah merasai erti kemenangan dan aku selalu merasa erti kekalahan.. Tahniah kepada pemenang.. Kepada yang tewas, pebanyakkan latihan & cuba lagi tahun depan..

Arena Sport Prima

Pendaftaran

Perasmian, berucap seorang.. Tiada yang amik peduli..

Taklimat ringkas dari ketua pengadil..

Gadis & piala..




Suasana tempat letak kereta..


Cedera!!! Biasa la, tak nak cedera main ceper je la..


Pertembungan adik beradik..

Ini bukan juara sebenar.. Diorang ni
tak malu bergambar dengan piala..

Pada hari juga, ada 1 lagi tournament di sana,
tapi untuk budak sekolah rendah.. Stylo Mylo nama tournamentnya..
Budak 3 orang ni mintak aku amik gambar,
lepas tu kena marah dengan coach sebab game dah nak start..

Taklimat pengadil..
"Kalau team pompuan korang wat muka hensem sikit,
team lelaki jangan bagi can" agaknya la dia cakap macam tu..

Betul betul marah ni.. Nak menang sangat ke bro..


Yang perempuan pun ada yang tercedera,
bola dah kat kaki pun tendang tak kena..


Kan dah dapat kad kuning.. Pengadil ni antara
yang "best" untuk di tonton gelagatnya..

Jejaka panas!!!!

Perlawanan penentuan tempat ke 3 & 4..

Perlawanan akhir antara pasukan apa aku pun tak ingat..



Nak tengok lebih lagi??? Klik Sini.. Kalau nak lebih lagi, jumpa aku...